Şenol Güneş’in aklı Şampiyonlar Ligi’nde
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen arada da boş durmuyor. Takıma 3 gün izin veren deneyimli teknik adam, bütün gününü tesislerde geçirerek, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinin maçlarını izliyor.
Ajans Beşiktaş – Süper Lig’in ilk 3 haftasında aldığı 7 puanla puan tablosunun 2. sırasında yer alan Beşiktaş’ta, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada futbolcular 3 gün izine çıktı. Cumartesi günü oynanan Bursaspor maçının ardından başlayan izin, yarın sabah sona erecek ve takım Nevzat Demir tesislerinde toplanacak. Futbolcularına 3 gün izin veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise mesaiye hiç ara vermiyor. Pazar günü, tesislere gelerek odasına kapanan deneyimli teknik adam, Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki rakiplerinin lig maçlarını izledi. Yardımcılarıyla birlikte rakiplerine dair analizler yapan ve notlar tutan Güneş, hangi takıma karşı nasıl oynamaları gerektiği üzerine çalışmalar yaptı.
RAKİPLERİN HEPSİ GALİP GELDİ
Beşiktaş’ın gruptaki en iddialı rakibi Monaco, evinde Marislya’yı 6-1 gibi tarihi bir skorla geçti. Fransız temsilcisi 4 maçta aldığı 12 puanla, averajla PSG’nin ardından ligde 2. sırada yer alıyor. Protekiz temsilcisi Porto da kendi liginde 4’te 4 yapanlardan. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Braga’yı tek golle geçen Porto, Sporting Lisbon’un ardından averajla 2. sırad ayer alıyor. Grubun 4. torbasından gelen Alman ekibi Leipzig de, geçtiğimiz hafta evinde Freiburg’u 4 golle geçti. Bundesliga’nın 2. haftasında 3 puan alan Leipzig, ligde 7. sırada bulunuyor. Rakiplerin etkili yanlarını analiz eden Şenol Güneş, 13 Eylül Çarşamba günü karşılaşacakları Porto takımına odaklanmış durumda. Portekiz Ligi’nde 9 gol atıp henüz gol yemeyen lacivert-beyazlıların tüm maçlarını izleyen Güneş, takımın toplanmasıyla birlikte, ilk iş olarak oyuncularına Porto motivasyonu ve çalışması yaptıracak. Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçlarının neredeyse tamamında gol atması ve hücum gücünün bu sene daha etkili hale gelmesi, deneyimli teknik adamı rahatlatırken, savunma konusunda da gerekli tedbirleri alacağı öğrenildi.
BAŞKAN ORMAN DA ÇOK İSTİYOR
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da siyah-beyazlı kulübün başında 5. yılını geride bıraktı. Bu sürede 2 Süper Lig şampiyonluğu kazanan Orman, her fırsatta başkanlığı döneminde Avrupa’da bir kupa görmek istediğini söylüyor. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Fransız temsilcisi Lyon’a penaltılarla elenen siyah-beyazlılar, bu sezon aynı talihsizliği yaşamamak için kadrosuna önemli takviyeler yaptı. “Bu transferleri Avrupa’da şampiyonluk için yapıyoruz” diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, oyuncuları ve taraftarları da bu yönde sık sık motive ediyor. (Yeni Şafak)
Editör: Haber Merkezi
