Beşiktaş’tan Avrupa’da Yetenek Avı
Beşiktaş, Avrupa’da Türk futbol potansiyelini değerlendirmek için önemli bir adım attı. Beşiktaş Futbol Akademisi, Hollanda’nın Nijmegen kentinde yetenekli genç futbolcuları kulübe kazandırmak için çalışmalara başladı.
Çalışmalar ve Amaç
Kulüp teknik heyeti, Nijmegen’de Beşiktaşlılar Derneği’nin tesislerinde gençlerden iki takım oluşturarak antrenmanlar ve maçlar düzenliyor. Bu süreçte dikkat çeken husus, seçilen oyuncuların Türkiye’ye davet edilerek barınma imkanlarının sağlanmasıdır. Beşiktaş Dış İlişkiler ve Derneklerden sorumlu yönetici Aykut Torunoğulları, girişimlerinin yalnızca futbolcu seçimi değil, ayrıca Avrupa’daki Türk futbol potansiyeli ile kalıcı bir köprü oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Torunoğulları, Beşiktaş Futbol Akademisi’nin amacı doğrultusunda uluslararası altyapı ağını genişletmek istediklerini vurguladı.
Torunoğulları, ayrıca Avrupa’da bulunan derneklerin stratejik rolünün önemine dikkat çekti ve bu girişimin Beşiktaş’ın sportif geleceğine katkı sağlayacağını ifade etti. Genç yeteneklerin seçilmesi, sürdürülebilir bir iş birliği ile takip edileceği ifade edildi. Avrupa’da yetişen gençlerin, futbol aracılığıyla kimliklerini koruyabilecekleri bir fırsat sunmanın önemine vurgu yapıldı.
Editör: Haber Merkezi
