Alex-Oxlade Chamberlain atmosfere hayran kaldı! Kartal'daki en yakın arkadaşını açıkladı...

Alex-Oxlade Chamberlain atmosfere hayran kaldı! Kartal'daki en yakın arkadaşını açıkladı...

Siyah-Beyazlılar'ın sezon başında yoğun uğraşlar sonucunda imza attırdığı İngiliz yıldız, Sky Sports'a özel röportaj verdi. Kariyerinde ilk kez ülkesi İngiltere dışına çıkan Alex-Oxlade Chamberlain, Türkiye'deki atmosferi anlattı.

Ajans Beşiktaş - Sezon başında Liverpool'dan ayrıldıktan sonra boşa çıkan İngiliz yıldızın yeni adresi merak ediliyordu. Tecrübeli futbolcu sürpriz bir şekilde Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşme imzaladı.

19 MAÇ, 3 GOL, 1 ASİST

Bu sezon Siyah-Beyazlı formayla 19 maça çıkan, 3 gol, 1 asistle oynayan Alex-Oxlade Chamberlain, İngiliz basınının önemli kaynaklarından Sky Sports'a konuştu. Şimdi söz başarılı oyuncuda...

'BEŞİKTAŞ'TA İNGİLİZ YOK AMA...'

"Uzun yıllar İngiltere'de oynadım ama takımların yarısından fazlası her zaman Avrupalı oyunculardan veya daha uzak bölgelerden gelen yabancı oyunculardan oluşuyordu. Bu yüzden soyunma odasında İngiliz olmayan bir sürü çocukla birlikte olmanın yeni bir ülkeye gelmemde bana kesinlikle yardımcı olduğunu hissediyorum. Beşiktaş'ta İngiliz futbolcu yok ama İngilizce konuşan birçok oyuncu var."

'KESİNLİKLE BU DENEYİME AÇIKTIM'

"Bir yanım her zaman Premier Lig dışında futbol deneyimi yaşamak istiyordu. Bunun için fırsat geldi ve mükemmel bir zamanlamaydı. Kesinlikle bu deneyime açıktım. Türkiye'de Şampiyonlar Ligi'nde birkaç kez oynamıştım ve atmosfer benim için harikaydı. Futbolun gerçekten çok sevildiği bir yere geleceğimi biliyordum."

'TÜRKİYE FUTBOL İÇİN HEYECAN VERİCİ BİR YER'

"Türkiye'de hayran kitlesi çok büyük. Futbol oynamak için başlı başına heyecan verici bir yer."

'MAÇ ÖNCESİ BİLE STATLAR, TARAFTARLAR ENERJİK'

"Türkiye'de benim için en güzel şey, maç öncesi ısınırken bile statların ve taraftarların enerjik olması. Şarkı söylüyorlar, her oyuncuyu çağırıp selamlıyorlar. Oldukça sıcak ve misafirperver. Ve eğer oyunda iyi bir performans sergiliyorsanız, destek muhteşem olur."

'TARAFTARIN DESTEĞİ İNANILMAZ'

"Şu ana kadar harika bir deneyim oldu. Ekip olarak gelişmeye ve daha fazlasını yapmaya devam etmeliyiz çünkü bize gösterdikleri destek inanılmaz. Bence burada, onlara iyi performanslar ve birçok galibiyetle borcunu ödeyebilecek kadar iyi bir oyuncu grubumuz var."

'HERKESLE İÇ İÇE OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Yıldız oyuncu, "Beşiktaş'ta en çok kiminle yakınsın?" sorusuna ise, "Milot Rashica'nın İngiltere geçmişi var, onunla yakınım. Arthur Masuaku, Gedson, Omar Colley… Gerçekten çok iyi çocuklar var. Biraz iletişim engelimiz var ama birisinin gerçekten iyi bir insan olduğunu anlayabilir ve onunla iyi geçinebilirsiniz. Herkesle iç içe olmaya çalışıyorum."

'PREMİER LİG'İ İZLİYOR MUSUN?'

Röportajın devamında 30 yaşındaki futbolcuya, "Beşiktaş'a transfer olduğundan beri çok yoğun bir dönemden geçiyorsunuz. Premier Lig'i izleme şansın oluyor mu?" sorusu soruldu.

'BU BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI'

Chamberlain bu soruya da, "Biliyor musun, buraya geldiğimden beri İngiltere'deyken izlediğimden daha fazla Premier Lig izledim. Buraya geldiğimden beri buradaki oyuncuların, özellikle de Türk oyuncularının Premier Lig'i ve takımları ne kadar takip ettiğini fark ettim. Bu, beni çok şaşırttı" yanıtını verdi.

EN İLGİNÇ OLAY SORUSU

Chamberlein'e son olarak, "Türkiye'de başına gelen en ilginç şey nedir?" sorusu yöneltildi.

'SÜT YERİNE 3 KEZ AYRAN ALDIM'

Chamberlain, "Türkiye'de sütü ayırt etmek bizim için zor çünkü 'Iron' diye söylenen bir içecekleri var ve süte benziyor ama daha çok yoğurt bazlı bir şeye benziyor. Süt olduğunu düşünerek o şeyi üç kez almış olmalıyım."