Beşiktaş Müzesi'nin tanıtımı ünlü oyuncudan
Beşiktaş Müzesi'nin tanıtımı için çekilen kısa filmin seslendirmesini ünlü oyuncu Kerem Fırtına yaptı.
Ajans Beşiktaş - Taraftara 14 Şubat'ta kapılarını açan Beşiktaş Müzesi'nin tanıtımı için bir kısa film çekildi. Fillmin seslendirmesini ise Beşiktaşlı ünlü oyuncu Kerem Fırtına yaptı.
İşte o film:
Türkiye’nin en büyük spor müzesi
Vodafone Arena’nın tarihi 19 Mayıs kapısından girilen Beşiktaş JK Müzesi iki kat üzerine yayılmış 1650 metrekarelik bir alanla Türkiye’nin en büyük spor müzesi. Müzenin üst katında Kulübün kronolojisi ve şampiyon takım kupasıyla birlikte yer alıyor. Üst kat yalnızca futbol dalını değil, tüm spor branşlarının da ziyaretçiyle buluşturmak üzere, yıl içinde sıklıkla yenilecek bir geçici sergi alanını barındırıyor.
Tarihin ve bugünün görselleşmesi
Müze, yeni kurgusu ve tasarımıyla, Kulübün tüm branşlarından gelen 100’e yakın kupa ve 200’den fazla, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi nesnelerden oluşan koleksiyonunun yanı sıra 1903 tarihinden günümüze Kulübün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce film, fotoğraf ve resimle anlatılan bir destan yazıyor. Müzenin içindeki Oktay Özaydın Kütüphanesinde spor kitaplarına ve spor yayınlarına erişilebiliyor.
Bir deneyim ve etkileşim merkezi
Beşiktaş JK Müzesi’nde 50’den fazla dijital uygulama ziyaretçilere Kulübün spor dalları ile ilgili izleme ve etkileşimsel deneyim olanağı sunuyor. Müzede tarihi ve güncel spor etkinliklerinin kısa belgeseller niteliğinde görüntüleri, dijital sorgulama kioskları, sanal oyun ortamları, stat mappingleri, belgesel alanı uygulamaları bulunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile Vodafone Arena’da heyecanlı bir deneyim, futbol yıldızlarıyla ekranda buluşma, marşların söylenebileceği Karaoke odası ve Guiness rekoruna sahip taraftarın desibel rekoru odası müzenin öne çıkan dijital uygulamaları. Dijital uygulamaların yanı sıra müzenin tamamında ziyaretçinin dokunarak deneyimleyeceği ve keşfedebileceği etkileşimli alanlar da yer alıyor.
Yüzde yüz engelsiz
Beşiktaş JK Müzesi yüzde yüz engelsiz bir müze olarak fiziksel engelliler için katlar arası ulaşımdan, vitrin yüksekliklerine kadar tamamıyla erişilebilirlik standartlarında olan müze, görme engelliler için ise tüm alanını kapsayan başta hissedilebilir yol rotası olmak üzere düzenlemeler içeriyor. Müze, görme engelli ziyaretçilerin dinleyebildikleri, replika koleksiyon malzemelerine dokunabildikleri ve müzede yer alan bilgileri Braille alfabesi ile okuyabildikleri eşsiz bir deneyim sunmak üzere donatıldı.
Yavru kartallar için bir cennet
Beşiktaş JK çocuklara ve genç nesillere verdiği önemi müzesine de taşıdı. 3 yaşından itibaren tüm yavru kartallar için ebeveynleriyle, eğitmenleriyle birlikte gezerken dokunabilecekleri, oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri bölümler hazırlandı. Yavru kartal besleme alanında dijital olarak dünyaya getirip, büyütecekleri kartallarına gönülden bağlanacak çocuklar, uzman eğitimcilerin desteğiyle özel olarak düzenlenmiş çocuk alanında eğlenceli saatler geçirebilecekler.
Ziyaret gün ve saatleri
Ekim-Mayıs ayları arasında 10.00-18.00
Haziran-Eylül ayları arasında 10.00-19.00
Salı günleri 10.00-21.00
Müzenin kapalı olduğu gün ve saatler
Pazartesi günleri
Vodafone Arena’da lig maçı olduğu günler saat 12.00’den sonra,
Vodafone Arena’da UEFA maçı olduğu günler,
Dini bayramların 1. günü ve 1 Ocak günü kapalıdır.
Giriş ücretleri
Tam 25 TL
İndirimli 15 TL (6-14 yaş çocuklar, öğrenci, 65 yaş üstü, 10 kişi üstü gruplar)
Ücretsiz (Sarı Basın Kartı, FIFA ve TFF kartı, ICOM, MMKD kartları ile engelliler, şehit yakınları ve gaziler, 6 yaş altı çocuklar)