(Kınalıadalı gençler bir maçtan sonra bir arada. Niko en arkada, sağdan ikinci. Onun önünde oturan kişi, İstanbulsporlu Sinas.)
“6 Ocak 1953’te Kınalıada’da doğdum. Çocukluk yıllarım Kınalıada’da geçti. Orada doğup büyüdüğüm için yaz kış oturuyorduk. İki kardeştik, bir ablam vardı. Annem babam, ikisi de İstanbullu. Babam bakkaldı, hem suculuk, hem tüp gaz bayiliği yapıyordu. Annem de ona yardım ediyordu, çok çalışkan bir kadındı. Babam futbolu çok severdi, Beşiktaşlıydı zaten. Futbol oynamama kızmazdı. Hatırlarım, babamın dükkânında, altı yaşımdan beri Turgay’ın ve Kadri Aytaç’ın kucağında resimlerim vardı. Ailem beni futbol oymamam için desteklerdi. Annem her sene yeni bir futbol topu alırdı, formalarım vardı. Babam Beşiktaşlıydı ama ben ufakken Galatasaray’ı tutardım. İlkokulu adadaki Rum İlkokulu’nda okudum. Benim zamanımda 24 tane çocuk vardı. Zaman içinde Rum nüfus azaldı.”
“Kınalıada sahilinde meşhur Jarden denilen top sahasında oynardık bütün çocuklar. Ben yaz, kış adada oturduğum için mahalle aralarında da çok oynardım ama genelde herkesin oynadığı yer Jarden’di. Hele yazın Pazar günleri sabah 8’de başlar, akşam 8’e kadar devamlı maç yapılırdı. Cumartesi günleri de Jardenspor, Akasya, Beyaz Şimşekler gibi takımlar oynardı Jarden sahasında. Biz küçükler sabahları oynardık. Akşam üstleri Lefter abi, Kasap abi gibi abilerimiz oynardı. Kınalı-Kadırga, Kınalı-Arnavutköy, Kınalı-Kumkapı maçları olurdu. Sahakyan diye bir Ermeni takımı vardı, o gelirdi. Öyle maçlarda orada en az üç bin kişi toplanırdı. Lefter abi, Kadri abi, Turgay abi, Candemir abi, Kasap abi bir takımda olurdu. Diğer takımda Beyoğlusporlu futbolcular olurdu. Bütün İstanbul’un meşhur futbolcuları Pazar günleri Kınalıada’da toplanırdı. İnsanlar hem denize girerlerdi, hem bu birinci lig futbolcularını seyrederlerdi. O zamanlar Kınalıada bir cennetti. Ben cennette doğdum yani, çok güzel bir yerdi. Şimdi maalesef çok kalabalık ve çok bina yapıldı, eski özelliğini kaybetti. Eskiden bir de dört ada takımı arasında turnuvalar olurdu. En son 2012’de Lefter abi anısına yapıldı.”