Başkanımız Serdal Adalı’dan Açıklamalar - 09.12.2025

Serdal Adalı’dan flaş transfer açıklamaları!

Diğer Haberler

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Tüpraş Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısında kulübün gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Serdal Adalı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Kış sezonunda transfer yapmak gerçekten zor ve maliyetli. Boşta kalan oyunculardan çok ihtiyacımız olan oyuncuları almak istiyoruz. O nedenle transferler zaman alıyor. Önümüzdeki hafta için çalıştığımız oyuncularla ilgili sonuç alırız. Transferlerin gecikme sebebinin maliyetlerle alakası yok.

Ne kurumsal olarak ne de futbol takımının işleyişi olarak düzgün bir yapı karşımızda bulmadık. Kurumsallaşma ve takımı ayağa kaldırmak kolay bir şey değil. Enkaz edebiyatı yapmaktan uzak durmaya çalışıyorum. Tünelin ucundaki ışığı gördük, daha aydınlık günlere ulaşacağız.

Teklif gelen Demir Ege Tıknaz var. O da gitmek istiyor. Gidebilecekler listesinde Rafa Silva var. Abraham’a gelen teklif var. Abraham’ın gitmesine sıcak bakmıyoruz. Bunların dışında teklif gelen oyuncumuz yok. Gelirse değerlendiririz. Abraham’ın durumu birkaç gün içinde belli olur. Abraham için bize gelen teklifte herhangi bir oyuncu önerilmedi.

Kendi arazimizle ilgili rezerv alan kararı çıktı. Bu konu sosyal medyada başka yerlere çekildi. Bu işin prosedürü bu. İmar değişikliği çalışmaları yapılacak. İşler planladığımız gibi gidiyor. İhaleye girecek firmalar belirlendi. Dikilitaş Projesi, Beşiktaş’ın finansal açıdan kurtuluşunun reçetesi. İnşallah her şey bundan sonra da beklediğimiz gibi gider.

Teknik ekipten ağırlıklı olarak savunma bölgesine takviye talebi var. Paulista ve kiralık olan Jurasek gitti. Giden oyuncuların yerine ve zaten ihtiyaç olan bölgelere transfer yapılması için çalışıyoruz. Hocanın hücum bölgesi için isteği yok. Sol kanat, stoper ve iyi bir altı numara bakıyoruz. Kış döneminde istediğimiz oyuncuları bulmak zor. Takımımız iyi. Transferlerin arkasındayım. Hepsi ellerinden geleni yapıyor. Şu an sahada mücadele eden, takım ruhunu ortaya koyan bir oyuncu topluluğu var. İstediğimiz bölgelere transfer yaptıktan sonra takım yukarıya doğru gidecek.

Benfica, Rafa Silva için girişimde bulundu. Kendilerine isteğimizi ilettik. Çizgimize gelirlerse Rafa orada oynar yoksa Rafa burada kalır. Rafa’nın maliyeti bizim için önemli değil. Beşiktaş’ın oyuncusu olarak hayatına devam eder.

Dikilitaş Projesi ilk etapta Beşiktaş’ın mali yapısını düzeltmeye yarayacak. Yılda 50 milyon avro faiz ödüyoruz. Dikilitaş’ın ardından bir proje daha yapacağız. Rakipler transferleri forma satışı ya da yayın hakkıyla yapmıyor. Onlardan dört beş sene geride başladık bu işlere. Bu konuda da önlerine geçeceğiz. Dönemin şartları bunu gerektiriyor. Rakiplerle mücadele edecek seviyeye gelmek için gayrimenkul projeleri üretmeye devam edeceğiz. Önceliğimiz faizli borçlarımızı ödemek. Bu projeler futbol takımımıza iyi transferler yapmak için katkı sağlayacak.

Jorgensen gelmek istiyor. Kulübünde kiralama limiti dolu. Limit açmaları lazım, bekliyoruz. Kolay bir transfer değil. En son gelebilecek oyunculardan biri. Agbadou için teklif yapıldı. Oyuncu gelmek istiyor. Kulübüyle görüşülüyor. Tavares’le ilgili kulübüyle görüşülüyor. O da gelmek istiyor. Transfer dönemi her şey olabilir. Her oyuncunun alternatifi hazır.

30’a yakın futbolcu takımdan ayrıldı. İyi de oynuyoruz. Azaldıkça performans yükseliyor. Maksimum üç transfer yapmayı düşünüyoruz. Fırsat transferi olursa değerlendiririz.

Yüzde 19 sermayemizle ilgili çalışma yapıyoruz. Beşiktaş’a ait fon şirketi kurduk, o tarafa aktarmak için. Yüzde 19 elimizdeyken teknik olarak sermaye artışı yapamıyoruz. Dikilitaş’tan gelecek gelirle sıkıntılar biter ve sermayemiz de yerinde durur.

Transfer yapmamız gençleri ikinci plana attığımız anlamına gelmez. Altyapı, Beşiktaş’ın bir kültürü. Yeni tesisler ekleyerek altyapıyı canlı hale getirmeye çalışıyoruz. Altyapıya önem vermeye devam edeceğiz.

Bir şeyler iyi giderken sosyal medyada algı operasyonu yapmaya çalışanlar var. Tüzüğü değiştireceğiz. Faizli borçları temizleyeceğiz. Ondan sonra koyarız sandığı ortaya istedikleri zaman yaparız. Şu anda Beşiktaş’ta seçim lafı etmek, kulübe zarar verir. Uyumlu çalışan bir yönetim kurulumuz var. Herkes maddi ve manevi olarak fedakarlıkta bulunuyor. Yönetim kurulumdan çok memnunum. Aile ortamımız var. Eskisi gibi ikiye bölündü, üçe bölündü durumu yok. Bize zaman versinler. Tüzük değişsin. Borçlar ödensin. Ondan sonra ne zaman isteniyorsa seçim yaparız. Beşiktaş camiası daha önce sosyal medyayla başkan seçti. Bir senedir düzeltmeye çalışıyoruz. Şu anda en büyük kötülük seçimden bahsetmektir. Seçim beni ürkütmez. Beşiktaş’ta işler yoluna girsin ondan sonra koyarız sandığı.”

Editör: