Beşiktaş Müzesi açıldı! Taraftara ne zaman açılacak? Giriş ücreti ne kadar?

Siyah-beyazlı camianın açılışını merakla beklediği Beşiktaş müzesi kapılarını açtı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaşlıların açılışını merakla beklediği Beşiktaş müzesi, bugün kapılarını ilk kez açtı. "Beşiktaş JK Müzesi" Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yöneticilerimiz ve davetlilerin katıldığı törenle açıldı.

Vodafone Arena'ndaki müze bölümünde hizmete giren yeni müzede kupaların yanı sırada fotoğraflar, belgeler ve formalar gibi çok sayıda özel hatıra sergileniyor.

Bugün açılışı yapılan müze, yarın (cumartesi) Divan Kurulu üyelerine, salı günü de taraftara açılacak. Müzenin giriş ücreti 25 TL olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada Beşiktaş Müzesi'nin interaktif alanları, engelli ve çocuk dostu yapısıyla Türkiye'nin en büyük spor müzesi olduğu vurgulandı.

Açılışa kimler katıldı?

 

Beşiktaş JK Müzesi’nin açılışı; Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Başkanımız Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi (II. Başkan, İcra Kurulu Başkanı, Fulya Taşınmazlardan Sorumlu, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden Sorumlu.), Ahmet Ürkmezgil (Genel Sekreter, Şan Ökten Tesisi'nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi.), Cihat Kumuşoğlu (Basketbol, Akatlar Spor Salonu'ndan Sorumlu, ​İcra Kurulu Üyesi.), Hüseyin Mican (Kartal Yuvaları, İcra Kurulu Üyesi.), Şafak Mahmutyazıcıoğlu (Hukuk, Bakırköy Tesisi'nden Sorumlu, İcra Kurulu Üyesi.), Emre Kocadağ (Transfer Komitesi Üyesi.), Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle yapıldı.



Türk sporunun mazide kalan pek çok değerli anısını o günkü hisle kalplere taşımayı hedefleyen Beşiktaş JK Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle açıldı. Bir futbol müzesinden çok bir spor müzesi olarak kabul edilen müze, dijital uygulamalar ve artırılmış gerçeklik desteği ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beşiktaş’ın saha içinde kazandığı başarıların yanı sıra saha dışında da başarılı işler yapmaya devam ettiğini belirterek, “Başkanı ve tüm yönetim kurulunu ülkemize kazandırdıkları bu değerli müze için tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Özel müzeler konusunda bugüne kadar yeterince gelişim gösteremedik. Beşiktaş müzesi, bu konuda güzel bir örnek teşkil edecek. Beşiktaş bir kez daha bir ilke imza atıyor. Beşiktaş’a çok yakıştı bu müze. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu müze ayrıca engelli ve çocuk dostu bir müze. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fikret Orman: “Türk sporunda bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz”

Başkanımız Fikret Orman Türkiye sporunda yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşadıklarının altını çizdi ve şunları söyledi:

“Vodafone Arena henüz bir yaşını doldurmadan, hem eşsiz mimarisi hem de teknik özellikleriyle çevreye uyum sağlayıp, İstanbul'un dokusunun bir parçası haline geldi. Sadece bir stadyum olarak değil aynı zamanda bir eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı, moda merkezi ve son olarak müzesi ile İstanbul’a hizmet eden çok amaçlı bir şehir kompleksi, bir cazibe merkezi oldu. Beşiktaş JK Müzesi bir spor müzesi… Sadece Beşiktaş’ın kupalarının sergilendiği bir alan değil, siyah beyazlı renklerin şanlı tarihine ve Türk sporunun pek çok unutulmaz anına tanıklık edebileceğiniz bir deneyim merkezi. Ayrıca yüzde yüz engelli ve çocuk dostu. Sadece Beşiktaşlılara değil, tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun. Bu müzenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Türkiye’nin en büyük spor müzesi

Beşiktaş JK Müzesi, Vodafone Arena’da iki kat üzerine yayılmış 1650 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük spor müzesi oldu. Tarihi kapının girişinden ulaşılan müzenin üst katında Kulübümüzün kronolojisi ve şampiyonluk kupaları yer alıyor. Üst kat ayrıca sadece futbol değil, tüm spor branşlarından izleri ziyaretçilerle buluşturmak üzere, yıl içinde sıklıkla yenilecek bir geçici bir sergi alanını da barındırıyor.

Müze zengin koleksiyonu ve tasarımı ile dikkat çekiyor

Zengin koleksiyonuyla dikkat çeken Beşiktaş JK Müzesi modern tasarımı içerisinde kulübün tüm branşlarından gelen 100’e yakın kupayı ve 200’den fazla, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi nesneyi barındırıyor. Koleksiyonda ayrıca kuruluşundan bugüne Kulübümüzün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce film, fotoğraf ve resim yer alıyor. Müzenin içindeki Oktay Özaydın Kütüphanesi ise günden güne gelişen spor yayınlarını ziyaretçilerle buluşturuyor.

Bir deneyim ve etkileşim merkezi

Beşiktaş JK Müzesi’nde yer alan 50’den fazla dijital uygulama ziyaretçilere kulübün spor dalları ile ilgili izleme ve etkileşimsel deneyim olanağı sunuyor. Müzede tarihi ve güncel spor etkinliklerinin kısa belgeseller niteliğinde görüntüleri, dijital sorgulama kioskları, sanal oyun ortamları, stat mappingleri, belgesel alanı uygulamaları bulunuyor. Ayrıca artırılmış gerçeklik ile Vodafone Arena’da heyecanlı bir maç deneyimi yaşamak mümkün oluyor. Dijital uygulamaların yanı sıra müzenin tamamında ziyaretçinin dokunarak deneyimleyeceği ve keşfedebileceği etkileşimli alanlar da yer alıyor. Yıldız oyuncularla ziyaretçileri buluşturan ekranlar, marşların söylenebileceği karaoke odası ve Guinness’e giren desibel rekorunun ses simülasyonunun dinlenebildiği desibel rekoru odası müzenin öne çıkan dijital sunumları arasında yer alıyor.



Yüzde yüz engelsiz

Beşiktaş JK Müzesi ayrıca yüzde yüz engelsiz bir müze olma unvanını da taşıyor. Fiziksel engelliler için katlar arası ulaşımdan, vitrin yüksekliklerine kadar tamamıyla erişilebilirlik standartlarında olan müze, görme engelliler için ise tüm alanını kapsayan başta hissedilebilir yol rotası olmak üzere çeşitli özel düzenlemeleri barındırıyor. Müze bu engelli dostu düzenlemelerle görme engelli ziyaretçilerin dinleyebildikleri, replika koleksiyon malzemelerine dokunabildikleri ve müzede yer alan bilgileri Braille alfabesi ile okuyabildikleri bir ortam sunuyor.

Yavru kartallar için bir cennet

Beşiktaş JK çocuklara verdiği önemi müzesine de taşıdı. Müzede 3 yaşından itibaren tüm yavru kartallar için ebeveynleriyle, eğitmenleriyle birlikte gezerken dokunabilecekleri, oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri bölümler yer alıyor. Yavru kartal besleme alanında dijital olarak dünyaya getirip, büyütecekleri kartallarına gönülden bağlanacak çocuklar, uzman eğitimcilerin desteğiyle özel olarak düzenlenmiş çocuk alanında saatler geçirebiliyor.