Teknik Direktör Sergen Yalçın’dan maç sonu açıklamalar: “Beşiktaş Camiası olarak bir değişim yaşıyoruz”
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 1-0 galip geldikleri Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu:
“Maçın tamamında rakip birinci bölge savunma oynayınca zor bir oyun oldu. Bunu aşmakta zorlandık. Sonuçta doksan artılarda kazanmak takımın moral ve motivasyonu için çok iyi oldu. Oyuncular çok mücadele ettiler. Çok çaba sarf ettiler. Bir de eksiğiz, ona rağmen saha içinde birlik ve beraberlik vardı. Oyunun sonunda hamle yapmak zorunda kaldım. İki hücumcuya döndük. Normalde çok oynadığımız bir sistem değil. Risk aldık. Son dakikada atılan gol bizim için çok büyük bir sevinç oldu. Benim, oyuncuların ve herkesin mutlu olduğu final bölümü oldu. Sonuçta mutluyuz.
Eksiklerimiz var doğal olarak, düzeltmemiz gereken yanlarımız var. Oyuncularla ciddi çalışmalar yapıyoruz. Taraftarlarımız, kamuoyundaki insanlar ve yorum yapanlar da takımın yükselişte olduğunu görmeleri gerekiyor. Oyunsal anlamda güçleniyorlar. Fiziksel anlamda da iyiler. Bugün de fiziksel anlamda çok iyi olduğumuz görüldü. İkinci yarı maçları daha zor oluyor. Rakipler çok kapanıyorlar çok mücadele ediyorlar. Zecorner Kayserispor’u tebrik etmek lazım. Çok iyi bir oyun anlayışı var. Birinci bölge savunma yaptılar, bize alan bırakmadılar. Hızlı oyuncuları var. Aslında oyun planları doğruydu. Erkende golü bulabilirdik ama futbol zor bir oyun.
Biraz da şans oyunu doğal olarak. Bazen olmuyor. Bazen mağlup oluyorsunuz. İlk yarıda böyle oynayıp kaybettiğimiz maçlarda oldu. Futbol çok değişken bir oyun. Şu an Camia olarak Beşiktaş Camiası olarak ciddi bir değişim içerisindeyiz. Bu değişimde birlik olmamız gerekiyor. Oyuncularımız sahada mücadele ediyor. Taraftarlarımız, teknik siyah-beyazlılar birlik olmak zorundayız. Birlik olamazsak bu işin altından kalkamayız. Camiamızın, oyuncularımızın en çok ihtiyacı olan şey taraftarı. Taraftarımızın oyuncularımızın Beşiktaş’ın arkasında olması gerekiyor. Sonuna kadar destek vermesi gerekiyor.
Çünkü Beşiktaş’ın taraftarı Beşiktaş’ın tarafları şahısların taraftarı değil. Beşiktaş Camiasının taraftarı onlar. Oyuncularımız onları arkalarında görürlerse, onları itici bir güç olarak görürlerse çok daha fazla katkı yaparlar diye düşünüyorum. Maçın son bölümünde stadyumda çok olumsuz bir hava vardı. Bu da bizi çok üzdü. Hatta 7-8 dakikalık bölümde takım bocalayamaya başladı. Benim taraftarlarımızdan ricam lütfen oyuncularımıza destek olsunlar. Onlara çok ihtiyacımız var. Bir değişim sürecindeyiz, kolay olmayacak. Ancak merak etmesinler olacak. Beşiktaş Camiası olarak bir değişim yaşıyoruz.
Giden oyuncularımız var. Daha da gidecek oyuncularımız var. Transferle ilgili çalışıyoruz. Ama acele etmiyoruz. Acele edemeyiz. Şu an da ne kadar az risk alırsak bizim için iyi. En doğru oyuncuyu en doğru şekilde getirmeye çalışıyoruz. Gelen oyuncudan ciddi katkı almak zorundayız. Laf olsun diye oyuncu alamayız. Kendi istediğimiz oyuncuyu almaya çalışıyoruz. Daha önce de söyledim. Dört ya da altı oyuncu planlamamız var. Bu planlamada belki üç tane belki dört tane oyuncu alacağız. Çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Gecikti ama bu işler böyle. Biraz bekleyeceğiz, biraz sabredeceğiz. Finalde işler güzel olacak merak etmesin taraftarlarımız.”
Editör: Haber Merkezi
